Kuva: Yoon Gyung Ha

Pidän etenkin aidon tekemisen dokumentoinnista. Kun on kutsu osallistua, lupa tarkkailla ja oikeat työkalut vaikuttavien kuvien luomiseen. Teen kuvasarjoja, jotka pyrkivät oivaltamaan ja viestimään ihmisten vuorovaikutusta. Minusta on hauskaa, kun kuvani ilahduttavat työn tekijöitä.
Aloitin kuvaamalla uunissa kypsyviä uuniperunoita vuonna 2003. Lainasin koulukuvaajaystäväni Nikon FM2 -filmijärjestelmäkameraa ja 15 vuotta myöhemmin intohimoni on työn tehtävien ja tilaisuuksien tallentaminen sähköisin kuvin. Kuvasin ensin paljon urheilua – rata-autoja ja suopotkupallon maailmanmestareita – kunnes graafisena suunnittelijana tykästyin kuvaamaan työnantajan työpajojen ja tapahtumien tilanteita kuvittamaan taittopöydälläni olleita julkaisuja.
Luin valokuvan, valokuvaamisen ja kuvankäsittelyn teoriaa ja paransin visuaalista silmää valokuvauksen ja graafisen suunnittelun kursseilla yliopistoissa Vaasassa, Mariborissa ja Buenos Airesissa. Samaan aikaan pitkällä ollut kauppatieteen maisterin tutkinto jäi kesken, mutta liiketalouden opintojen ansiosta yritysten tarpeisiin on uutta näkökulmaa.
Nykyisin kuvaan myös mainos- ja lehtikuvaa, esteettisesti kauniin dokumentoinnin ollessa kuitenkin kaikkein lähinnä sydäntä.
Lämmin ja tinkimätön
Jani Lehtinen samasta työyhteisöstä kutsuu minua arjen sankariksi. Koen sen niin, että Jani on sekä uskomattoman hieno mies että on näkee tapani kuvata arkisiakin työtehtäviä taianomaiseksi.
Minusta mikä tahansa tilanne voidaan esittää arvokkaasti ja hyvällä maulla. Usein tarvitsee vain tarkkailla harkiten ja olla valmiina toimimaan.
Kiitos, kun kävit.
Varaa aika keskustelulle osoitteessa when.works/anssik tai ota yhteyttä 050–3579252 / anssi@johnlatvia.fi niin jutellaan lisää mahdollisesta kuvauskeikasta.

Vinkkinikkari

Olen onnekseni tavannut lahjakkaita ja helposti lähestyttäviä tekijöitä. Tässä muutama suositus:
Savutuvalla on erityisen nätit puitteet ilahduttavan kuvan luomiseen työpajoissa ja tilaisuuksissa, eikä haittaa, että paikan pyörittäjäpariskunta Minsku & José ovat äärimmäisen sydämellisiä ihmisiä ja heidän tiiminsä täydellisen luottamuksen arvoinen.
Taival Median JP tekee yhdenmiehenbändinä broadcasting-tason live-lähetyksiä verkkoon. Hän hoitaa äänen, kuvan ja tekniikan ohjauksesta robottikameroihin niin, että tieto ja tunnelmat kulkevat.
Meomilaiset väittävät tekevän Pohjoismaiden kovinta jälkeä WordPressillä. En väitä vastaan. On meinaan sekä viis-kautta-viis -tuloksia että hemmetin mukava työyhteisö.

Kysy rohkeasti lisää.
Lähetä
Kiitos! Luen viestin ja palaan sen jälkeen asiaan. Siihen asti, oikein hyvää päivän jatkoa.