Kuva: Yoon Gyung Ha

Pidän etenkin aidon tekemisen dokumentoinnista kauniisti ja kiinnostavasti. Kun on kutsu osallistua, lupa tarkkailla ja oikeat työkalut merkittävien kuvien luomiseen. Minusta on hauskaa, kun kuvani ilahduttavat työn tekijöitä ja tukevat talon viestintää.
Aloitin kuvaamalla uunissa kypsyviä uuniperunoita vuonna 2003. Lainasin koulukuvaajaystäväni Nikon-filmijärjestelmäkameraa ja 15 vuotta myöhemmin intohimonani on työn tehtävien ja tilaisuuksien tallentaminen sähköisiin kuviin. Kuvasin ensin paljon urheilua – rata-autoja ja suopotkupallon maailmanmestareita – kunnes graafisena suunnittelijana tykästyin kuvaamaan työnantajan työpajojen ja tapahtumien tilanteita kuvittamaan taittopöydälläni olleita julkaisuja.
Luin valokuvan, valokuvaamisen ja kuvankäsittelyn teoriaa ja paransin visuaalista silmää valokuvauksen ja graafisen suunnittelun kursseilla yliopistoissa Vaasassa, Mariborissa ja Buenos Airesissa. Samaan aikaan pitkällä ollut kauppatieteen maisterin tutkinto jäi kesken – kuitenkin liiketalouden opintojen ansiota näkökulmani on aina tilaajan tarpeissa. Esteettisesti kaunista dokumentointia voi mielestäni esittää aivan mistä tahansa työn tilanteesta ja aiheesta.
Lämmin ja tinkimätön
Samasta työyhteisöstä Jani Lehtimäki kuvailee minua arjen sankariksi. Koen sen niin, että Jani on sekä uskomattoman hieno mies että on näkee tapani kuvata arkisia työtehtäviä taianomaiseksi.
Toinen työystäväni Mikko Valtakari puolestaan vaatii saada halata vieraillessani päätyönantajani Helsingin konttorilla. Myös minä halaan mielelläni Mikkoa.
Kiitos, kun kävit.
Varaa aika keskustelulle osoitteessa when.works/anssik tai ota yhteyttä 050–3579252 / anssi (ät) johnlatvia.fi niin jutellaan lisää.

Kysy rohkeasti lisää.
Lähetä
Kiitos! Luen viestin ja palaan sen jälkeen asiaan. Siihen asti, oikein hyvää päivän jatkoa.

Kivääritehtaankatu 6 C (5. krs c/o MEOM), 40100 Jyväskylä

Vinkkinikkari

Olen onnekseni tavannut lahjakkaita ja helposti lähestyttäviä tekijöitä. Tässä muutama suositus:
Savutuvalla on erityisen nätit puitteet ilahduttavan kuvan luomiseen työpajoissa ja tilaisuuksissa, eikä haittaa, että paikan pyörittäjäpariskunta Minsku & José ovat äärimmäisen sydämellisiä ihmisiä ja heidän tiiminsä täydellisen luottamuksen arvoinen.
Taival Median JP tekee yhdenmiehenbändinä broadcasting-tason live-lähetyksiä verkkoon. Hän hoitaa äänen, kuvan ja tekniikan ohjauksesta robottikameroihin niin, että tieto ja tunnelmat kulkevat.
Digitoimisto MEOMin käsistä on syntynyt Nordic Business Forumin ja Googlen tapahtumissaan käyttämä verkostointityökalu Brella. Minulle meomilaiset ovat arkea ilahduttava jokapäiväinen työyhteisö, koska jaan toimistotilat Jyväskylän Kivääritehtaalla.
Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI
Julkisyhteisöjen poikkeuksellinen avustajatalo. Sparraavat strategioissa, arvioivat hankkeita ja ohjelmia, tekevät selvityksiä ja vetävät innostavia leirejä ja työpajoja. Tietotalo etenkin väestön muutokseen liittyvässä datassa ja ennusteissa. Päätyönantajani ja rakkain työyhteisöni.
Sekä ystävällinen, luotettava että joustava kamerakauppias Seinäjoelta. Viimeiset viisi kameraani, neljä objektiiviani ja kuvauskopteri ovat Foto-Formasta. Kauppias-Jarkon kautta kulkee myös käytettyä kamerakalustoa, joten heidän verkkokaupassaan tulee piipahdettua tuon tuostakin.
Kerro missä kuvataan. Minä huolehdin, että kuvat välittyvät eduksenne.